انجمن زرتشتیان تهران جشن زادروز و به پیامبری رسیدن اشوزرتشت را در مارکار تهرانپارس، ۶ فروردین ۱۴۰۲ برگزار کرد. این برنامه که از ساعت ۱۷:۳۰ پسین آغاز شد و تا حدود ساعت ۲۱ به طول انجامید، بخشهای گوناگونی داشت. در ادامه گزارش و تصاویری از این برنامه را میبینید.
--
--
--
--
--
--
--
پس از سرود ملی و خوان اشم وهو، پگاه بزرگ چمی و مهرگان غیبی با خوانش بندهایی از گاهان آغاز بخش برنامه های این روز بودند.
--
مجری این آیین پریسا رایومند بود. وی در بخشهای مختلف در مورد آيین ششم فروردین سخنانی گفت و چکامه هایی نیز خواند. یکی از این چکامه ها سروده ای از بانو توران بهرامی بود که به صورت دکلمه و با سنتورنوازی مهتا بختیار اجرا شد.
سخنرانان این برنامه موبد دکتر مهربان پولادی، فرنشین انجمن موبدان و دکتر افشین نمیرانیان، فرنشین انجمن زرتشتیان تهران بودند. همچنین پیام شادباش دکتر اسفندیار اختیاری، نماینده ایرانیان زرتشتی که در این روز در تهران حضور نداشت، نیز خوانده شد.
موبد مهربان پولادی، فرنشین انجمن موبدان، در سخنان خود ضمن شادباش آغاز سال جدید و آرروی سال خوب برای همگان، از زایش اشوزرتشت در ۳۷۹۰ سال پیش سخن گفت و افزود در چنین روزی سومین فرزند خانواده از مادری بسیار با فرهنگ به نام دغدو به دنیا آمد. فرزندی که درست ۳۰ سال بعد به هم پرسگی با اهورامزدا رسید. موبد پولادی ادامه داد او نخستین پیامبری است که دارای کتاب است ونخستین بار ما در گاهان با مفاهیم خداباوری، جهان پس از مرگ و خداشناسی، اخلاق و آزادی در انتخاب آشنا میشویم. برای همین است که ما ایرانی ها با هر دین و فرهنگی که باشیم در چنین روزی خوشحال می شویم که ایرانی هستیم و افتخار میکنیم که شخصی به نام زرتشت برای پیامبری برگزیده شده است.
فرنشین انجمن موبدان در ادامه گفت در روایتها آمده است که ۷۲ واقعه در ششم فروردین روی داده است که ۴۸ رویداد آن در متنهای پهلوی آمده است که ۱۷ رویداد آن بسیار بزرگ بوده است که بزرگترین آن، به پیامبری رسیدن اشوزرتشت است. موبد دکتر مهربان پولادی، در ادامه از مسئولان کشور که این روز را به نام روز زرتشت در تقویم نامگذاری کردند، قدردانی کرد ولی خواستار آن شد که این روز به عنوان روز پیامبری اشوزرتشت نامگذاری شود که درست تر است و همه این روز را جشن بگیرند.
دکتر افشین نمیرانیان، فرنشین انجمن زرتشتیان تهران، دومین سخنران این روز بود. وی ضمن قدردانی از تمام کسانی برای برگزاری این جشن را تلاش می کنند به برگزار نشدن چند سال اخیر این جشن و دیگر گردهم هایی ها به علت وجود بیماری کرونا اشاره کرد و خواستار برگزاری بیشتر این برنامه ها شد. دکتر افشین نمیرانیان به تلاشهایی که در دوران کرونا و برای عبور از این بیماری توسط سازمانها و انجمن ها اشاره کرد و از سیما بزرگ چمی و انجمن خیریه درمانی، انجمن موبدان و موبد دکتر اردشیر خورشیدیان، دکتر گوهری زاده و تیم همراهش در سرای سالمندان و تمام کارمندان انجمن که در این مدت تلاش کردند یاد کرد. وی در ادامه به ویژگی های یک جامعه اشاره کرد و مهمترین نیاز برای بقا و حفظ هویت جامعه زرتشتی را همبستگی دانست و خواستار آن شد تا با گردهم آیی ها و همچنین عدم قضاوت یکدیگر این همبستگی حفظ شود.
--
--
برنامه چالش گويش و زبان دری، دیگر برنامه این روز بود که با اجرای هرمز وفاداری در قالب برگردان جملات از فارسي به دری اجرا شد.
--
اجرای گروه نقالی و شاهنامه خوانی زرتشتیان ايران به سرپرستی و استادي موبدیار پریا ماوندی و با هنرمندی آرینا ایرانی، آرتمیس باستانی، مانترا خسرویانی، پانیذ فرهی با دف نوازي هورشيد نيكفام، دیگر برنامه این روز بود. این اجرا بیانگر چگونگی آفرینش در چهرههای گاهانبارها بود.
--
--
--
--
--
--
--
--
--
اجرای موسیقی پاپ گروه شال به سرپرستی مهیار شاهد دیگر برنامه این روز بود. گروه شال به اجرای موسیقیهای جنوبی و شمالی پرداخت که مورد استقبال باشندگان، قرار گرفت.
--
آواز خوانی شهین شیرمردی به همراه دف نوازی هورشید نیکفام، پایان بخش برنامه های این روز بود. پس از پایان برنامه ها نیز گردهم آیی شاد خانوادگی اجرا شد.