گزارش چگونگی اجرای طرح حمایت از فعالیت های فرهنگی در سال ۱۴۰۲-۱۴۰3

به نام خداوند جان و خرد
گزارش چگونگی اجرای طرح حمایت از فعالیت های فرهنگی در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳


طرح حمایت از فعالیتهای فرهنگی چیست؟
انجمن زرتشتیان تهران، با پیشنهاد کمیسیون فرهنگی طرحی را  با هدف حمایت از فعالیت‌های فرهنگی در جامعه زرتشتی تصویب کرد. بر اساس این طرح هر سال فراخوانی از سوی انجمن زرتشتیان تهران منتشر می‌شود و علاقه مندانی که طرح یا ایده‌ای برای فعالیت‌های فرهنگی در سطح جامعه زرتشتی دارند و برای پیشبرد آن نیازمند کمک‌های مادی و غیرمادی انجمن هستند، می‌توانند در آن شرکت کنند. این طرح‌ها ارزیابی اولیه می شود و با توجه به سقف بودجه‌ای که انجمن زرتشتیان تهران برای حمایت از فعالیت‌های فرهنگی در آن سال در نظر گرفته است، در صورت تایید مورد حمایت قرار خواهند گرفت.

شرکت کنندگان طرح در فراخوان ۱۴۰۲
آبان ماه سال گذشته نخستین فراخوان این طرح داده شد و تا پایان مهلت تعیین شده، دو طرح دریافت شد. طرح نخست، گروه بازی سازی کیفان، با پیشنهاد طراحی بازی و بازی سازی برای آموزش‌ بهتر و افزایش جذابیت کلاسهای دینی بود و طرح دوم توسط هفته‌نامه امرداد با پیشنهاد گردآوری تاریخ و ادبیات شفاهی ارایه شده بود. 
پس از ارزیابی های اولیه و جلسات تلفنی، اینترنتی و حضوری، با تصویب هیات مدیره انجمن زرتشتیان تهران، در نهایت هر دو این طرح‌ها به صورت مساوی مورد حمایت قرار گرفتند و با توجه به بودجه تعیین شده سال ۱۴۰۲، برای هر کدام ۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شد.

طراحی بازی و بازی سازی کلاس‌های دینی
در این راستا گروه کیفان، پس از برگزاری چند جلسه با آموزگاران دینی مدارس جمشیدجم(سرکار خانم فیروزه فرودی) و گیو و (سرکار خانم روشن گشتاسبی) و همچنین (سرکار خانم ها گردآفرید مرادیان و موبدیار سرورتاراپوروالا) آموزگاران دینی فعال در کلاس‌های دینی سازمان فروهر، بازی‌ها و ابزارهای کمک آموزشی متعددی را با توجه به مفاهیم دشوار درس دینی در ۶ پایه دبستان طراحی کردند. 
این بازی‌ها طراحی و پس از تایید دبیران دینی، آماده چاپ و توزیع شدند. 
به گزارش روابط عمومی گردش 45،  با توجه به هزینه‌های چاپ آن، انجمن زرتشتیان تهران بودجه جداگانه‌ای فراتر از حمایت اولیه صرفا برای چاپ و تولید و توزیع این بازی‌ها برای کلیه دانش‌آموزان دبستان در سطح تهران، چه آنان که در مدارس جمشیدجم یا گیو، تحصیل می‌کنند و چه دانش‌آموزانی که از کلاس‌های دینی سازمان فروهر و یا هرمزآرش استفاده می کنند در نظر گرفت. 

انواع بازی‌های طراحی شده
بر اساس بازی‌های طراحی شده در هر پایه، ۴تا ۵ بازی برای اجرا سرکلاس‌های درس در نظر گرفته شده است. برخی از این بازیها آموزشی و برای آموزش مفاهیم مهم و یا مرور درس دینی طراحی شده‌اند و برخی دیگر سرگرمی و بیشتر برای افزایش جذابیت علاقمندکردن بیشتر دانش آموزان به درس دینی طراحی شده‌اند. همچنین با توجه به یادگیری خط دین‌دبیره در کلاس‌های دینی بازی‌هایی نیز برای آموزش بهتر دین‌دبیره طراحی شده‌اند. برخی از این بازی‌ها به صورت بردگیم، برخی دیگر با استفاده از وسایل کمک آموزشی مانند پروژکتور و کامپیوتر و برخی دیگر به صورت فعالیت‌های فیزیکی در کلاس طراحی شده‌اند.
علاوه بر این برای هر پایه یک بازی و یا ابزار آموزشی به عنوان بازی یادبود در نظر گرفته شد تا دانش‌آموزان بیرون از کلاس‌های دینی در خانه و با هم سن و سالان و یا خانواده خود بتوانند از این بازی‌ها استفاده کنند. 

توزیع و برگزاری نشست های آموزشی ویژه آموزگاران دینی 
با پایان گرفتن طراحی و چاپ بازی‌ها، با هماهنگی‌های انجام شده جلسات جداگانه‌ای برای آموزش این بازی‌ها به آموزگاران دینی در سازمان فروهر، هرمزآرش و نیز دبستان های گیو و جمشیدجم در نظر گرفته شد. در این جلسات بازی‌های طراحی شده هر پایه نیز در اختیار آموزگار آن پایه قرار گرفت تا با صلاحدید خود این بازی‌ها را در کلاس‌های درس مورد استفاده قرار دهند. علاوه بر جلسات آموزشی، جزوه‌های آموزش هر بازی و نیز فیلم‌های آموزش هر بازی نیز برای استفاده دبیران تهیه شد و در اختیار آنان قرار گرفت.

بررسی نحوه ادامه توزیع بازی‌ها در سال های آینده
پس از پایان این طرح، کمیسیون فرهنگی انجمن زرتشتیان تهران، نحوه ارزیابی، اصلاحات لازم و نیز نحوه چاپ و توزیع در سال‌های آینده و نیز نحوه پاسخگویی به درخواست‌های احتمالی کلاسهای دینی دیگر شهرها را در دستورکار جلسات کمیسیون قرار داده است که پس از جمع بندی در صورت لزوم، اطلاع‌رسانی خواهد شد.

گردآوری تاریخ و ادبیات شفاهی زرتشتی
طرح دیگر شرکت کننده در فراخوان ۱۴۰۲، گردآوری تاریخ و ادبیات شفاهی زرتشتی است. تفاهم‌نامه اجرایی این طرح به تازگی به امضا دو طرف رسیده است. که مطابق آن انجمن زرتشتیان تهران، از پروژه‌ای که مدتی است امرداد برای گردآوری تاریخ و ادبیات شفاهی زرتشتی آغاز کرده است، حمایت خواهد کرد. این حمایت برای پوشش بخشی از هزینه‌های اجرایی و تسریع بیشتر به این کار ارزشمند خواهد بود که داده‌های حاصل آن می‌تواند در اختیار پژوهشگران در تحقیقات خود در مورد ادبیات و فرهنگ شفاهی زرتشتیان قرار بگیرد. 

سپاسگزاری
انجمن زرتشتیان تهران بر خود لازم می‌داند علاوه بر مجریان طرح، گروه کیفان و  هفته‌نامه امرداد، ضمن قدردانی از کلیه افرادی که در اجرای طرح حمایت از فعالیت های فرهنگی یاریگر این انجمن بودند، از تعدادی از آنان نام ببرد و از آنان سپاسگزاری کند:
فرزانه گشتاسب، پروانه خرمشاهی، موبدیار راشین جهانگیری، بوذرجمهر پرخیده، موبدیار سرور تاراپوروالا، روشن گشتاسبی، فیروزه فرودی، گردآفرید مرادیان، شهاب نمیرانیان، منوچهر فرودی، مهرتاش مهروزیاد، نوشین پشوتن، فاطمه سلمان زاده، فریبا کشاورزی، فرشته فلاح زاده، آندیا پشوتنی زاده،