بزرگداشت فردوس کاویانی برگزار شد

انجمن زرتشتیان تهران با تلاش هیات اجرایی خانه فرهنگ و هنر زرتشتیان و با همراهی خانواده کاویانی بزرگداشت فردوس کاویانی را برگزار کرد.
این بزرگداشت با حضور تنی چند از هنرمندان، منتقدان و همکاران فردوس کاویانی در عرصه سینما، تلویزیون و تئاتر و همکیشان،  روز آبان از ماه آبان برابر با آدینه ۴ آبان ماه، از ساعت ۶ پسین در همایشگاه مارکار تهرانپارس برگزار شد. 
در این بزرگداشت، آیین شمع و لنگری با هنرنمایی شهین شیرمردی و شهراد نمیرانیان و همراهی تعدادی از نوجوانان به یاد روانشاد فردوس کاویانی برگزار شد. پس از پخش سرود ملی و گات‌ها خوانی، موبد پدرام سروش پور، نماینده انجمن موبدان در جایگاه حضور یافت. وی در سخنان خود با اشاره به جشن های فراوان ایرانی، مهمترین بعد هنر را گسترش شادی در میان مردم دانست. وی شادی را با لذت متفاوت دانست و افزود شادی به انسانها امید می دهد و وقتی از شادی صحبت می‌شود منظور شادی همگانی است. وی وظیفه بزرگ هنرمندان را ایجاد شادی ژرف دانست و افزود افتخار می کنیم که فردوس کاویانی، نماد واقعی یک زرتشتی بین همه هم میهنان بود.
در ادامه آرمیتا کاویانی، فرزند فردوس کاویانی، به سخنرانی پرداخت وی با اشاره به منش پدرش گفت وی همیشه دوست داشت که مردم شاد باشند. وی گفت به نظر می رسد انرژی اش و رسالتش هنوز پس از درگذشتش هنوز در دنیا مانده است. وی ادامه داد بابا همیشه اول نگران وطنش بود و هموطنانش و در ادامه نگران همکیشانش. وی در ادامه تاکید کرد که هیچکس نمی تواند ایرانمان را از ما بگیرد و همیشه ما پیروز خواهیم بود.
دکتر افشین نمیرانیان، فرنشین انجمن زرتشتیان تهران دیگر سخنران این برنامه بود. وی ادامه داد چیزی که در فردوس کاویانی حتی برای یکی دو بار دیدار خودش را نشان می داد، فروتنی وی بود. فرنشین انجمن زرتشتیان تهران در ادامه با قدردانی از هنرمندانی که به فردوس کاویانی احترام گذاشته و در این بزرگداشت حضور یافته اند گفت من از طرف خودم، انجمن زرتشتیان تهران و جامعه زرتشتیان احترام خود را تقدیم شما می کنم. وی ادامه داد خیلی ممنون که برای تک تک ما خاطره ساختید و افسوس می خوریم چرا فرزندان ما کارهای فاخر شما را کمتر می بینند.
دکتر داریوش مودبیان، بازیگر، نویسنده، مترجم و کازگزدان، نیز پس از حضور در جایگاه از نمایش سلطان مار وی یاد کرد و گفت انعطاف بدنی، بیان و بازی بسیار متمرکز وی در آن نمایش برایش که در آن زمان نوجوان بوده بسیار آموزنده بود. این همکار فردوس کاویانی، وی را انسانی شریف دانست و افزود وی در کارش بسیار جدی بود و در اجرای سفارت خانه هر شب پس از اجرا همه را جمع می کرد و نکات مهمی درباره اجرای مناسب بازی ها به بقیه بازیگران یادآور می شد.
اسماعیل خلج، بازیگر و همکار فردوس کاویانی نیز در سخنان خود به ترجمه ای که از زیان آلمانی با یکدیگر انجام داده بودند اشاره کرد و گفت وی به خوبی آلمانی را می دانست. وی در بخش دیگری از سخنانش از منش او یاد کرد و گفت یک بار می خواستم تا از اخلاق بد کسی نزد او بدگویی کنم، وی فورا گفت او اینجا نیست که از خود دفاع کند و جلوی مرا گرفت.
دکتر اسفندیار اختیاری نیز در جایگاه حضور یافت و در سخنان خود با بیان آنکه فرهنگ ایرانی از فرهنگ زرتشتی جدا نیست گفت هنرمندانی که امروز حضور یافته اند مردمی هستند. هنرمندانی که هر متنی را که جلویشان بگذاری نمی خوانند و ابتدا به مردم خود فکر می کنند. وی در ادامه به خودگذشتگی خانواده روانشاد فردوس کاویانی به ویژه همسرش اشاره کرد و از خانواده وی برای همراهی با فردوس کاویانی قدردانی کرد.
مهرانه مهین ترابی همکار وی در سریال همسران، مش ماشالله و صندوقچه اسرار، در سخنان خود به ویژگی های فردوس کاویانی اشاره کرد و او را محجوب‌ترین، سخت‌کوش‌ترین و مظلوم‌ترین و صادق‌ترین همکارش توصیف کرد. مهین ترابی سیک بازی کاویانی را ستود و گفت وی به نحوی بازی می کرد که گاه در سریال همسران، بوم صدا از خنده از دست صدابردار می افتاد.
 سید رضا اورنگ منتقد سینما نیز در جایگاه حضور یافت و در سخنان خود گفت هنرمندان اولین چیزی که یاد می گیرند، اخلاق است. وی شرط هنرمند شدن را اخلاق دانست و افزود هنرمندان واقعی به مانند عرفا هستند. این منتقد سینما گفت من ۴۰ سال است که در عرصه نقد هستم و هر نوشته و خبری از دنیای هنر و بازیگران را می خوانم. در این ۴۰ سال حتی یک مورد حاشیه ای از فردوس کاویانی ندیدم. وی ادامه داد مانند فردوس کاویانی دیگر نخواهد آمد و متاسفم از هنر فردوس کاویانی که مسئولین از این هنر استفاده نکردند.

گفتنی است مجریان این برنامه پریا ماوندی و افشین زعیم، در میان برنامه بخش هایی از زندگینامه روانشاد فردوس کاویانی را خواندند.
به گزارش روابط عمومی انجمن زرتشتیان تهران، علاوه بر سخنرانی ها شاهنامه خوانی توسط موبد پریا ماوندی، استاد و سرپرست گروه نقالی و شاهنامه‌خوانی زرتشتیان ایران به همراه دف‌نوازی شهراد نمیرانیان، اجرای موسیقی گروه سپیده با هنرمندی کیانا نمیرانیان، نوازنده نی و آرین مالی، نوازنده تار، تک نوازی سنتور مهتا بختیار، اجرای گروه آوش با هنرمندی شایان فره‌وشی، ویستا رایومند و آرش مزداپور، اجرای گروه موسیقی پوپک با هنرمندی امین واحد(سنتور)، دیبا دباغیان(تار)، مهدی فاتح(کمانچه)، آرش بنی حسینی(تنبک) و حسین شعبانی (آواز) نیز در این برنامه برگزار شد.

انجمن زرتشتیان تهران از افراد زیر که در برگزاری این بزرگداشت این انجمن را یاری کردند قدردانی می کند:
دبیر اجرایی (شهرام موبد)، تیم اجرایی (شهریار کاووسی، فرزیو بختیاری، بابک جمشیدی و نیما خادمی)، هیات اجرایی خانه فرهنگ و هنر ( مهین فروزش، میترا جمشیدی، آرزو مهربابا)، رابط خانه فرهنگ و هنر(پروانه خرمشاهی)، عضو هیات مدیره مارکار (بهمن افشاری)، هیات اجرایی مارکار تهران پارس (سهراب جمشیدی، شهروز خسرویانی، کیاندخت خسرویانی، پریسا زره پوش  ، کانون دانشجویان زرتشتی، گروه صدابرداری به سرپرستی سهراب جمشیدیان، گروه فیلمبرداری به سرپرستی شهریار کاووسی، فیلمخانه ملی، مجریان برنامه ( افشین زعیم و موبد پریا ماوندی)،مهیار باستانی (مسئول برق)، دادبه اورنگی، فرشید نیکفام، وفادار نوشیروان، پریوش رشیدی و پرسنل سازمان پذیرایی و مارکار. 
انجمن زرتشتیان تهران همچنین از کلیه بازیگران، هنرمندان و فعالان عرصه سینما و تئاتر که دعوت خانواده کاویانی را پذیرفته و در این بزرگداشت حضور داشتند قدردانی می کند. ( داریوش مودبیان، اسماعیل خلج، امرالله احمدجو، اکبر رحمتی، مریم معترف، قاسم قلی پور، مازیار لرستانی، مهرانه مهین ترابی، گلچهره سجادیه، اسماعیل پوررضا، پدرام اکبری، قاسم قلی پور، سید رضا اورنگ، عظیم زرین کوب، علیرضا سبط احمدی)
انجمن زرتشتیان تهران به صورت ویژه از خانواده روانشاد فردوس کاویانی به ویژه دختر ایشان آرمیتا کاویانی برای همراهی در برگزاری این بزرگداشت قدردانی می کند و یاد هنرمند دوست داشتنی فردوس کاویانی را گرامی می دارد.

عکس از کامبیز رستمی عصر آبادی است